Just another weblog

Μηνιαία Αρχεία: Μάιος 2009

Η άλωση της Κωνσταντινούπολης

Θα έπρεπε να είναι ημέρα θρήνου η 29η Μαΐου για όλο τον Ελληνισμό, και η Ελληνική πολιτεία θα έπρεπε να τελέσει κάποιες εκδηλώσεις ανάμνησης.

Βέβαια εδώ στην Ελλάδα αποφεύγουμε όπως μπορούμε να θυμηθούμε, διότι όταν θυμάσαι, κάποια ελπίδα υπάρχει μέσα στην ψυχή σου, ότι μπορεί τα πράγματα να αλλάξουν και τότε μπορεί να αγωνιστείς για να αλλάξουν. Και όπως συμβαίνει με τις αλλαγές, είναι ανεπιθύμητες σε αυτούς που κυβερνάνε αυτό τον τόπο.

Για να μην συμβεί λοιπόν αυτό φροντίζουν σιγά-σιγά να ξεχάσει ο λαός.

Η Κωνσταντινούπολη, δεν είναι μια πόλη τυχαία. Είναι η πόλη, που για πάνω από 1000 χρόνια, ήταν η πρωτεύουσα του Ελληνισμού.

agiasofia

Το κακό της όλης υπόθεσης, είναι ότι όλοι εμείς επιτρέψαμε στο να επικρατήσουν απόψεις, ότι είναι σοβινιστικό, ιμπεριαλιστικό και κακό, το να μιλάς για τις αλησμόνητες πατρίδες.

Επί αιώνες κατά την Τουρκοκρατία, οι Έλληνες σε κάθε ανάσταση, κλείνανε το μάτι ο ένας στον άλλον και λέγανε «καλή ανάσταση», υπονοώντας πάντα την ανάσταση του γένους, και την επανείσοδό τους στην Πόλη.

Αν πεις κάτι ανάλογο σήμερα, θα βρεις τον μπελά σου. Ο πατριωτισμός σήμερα απαγορεύεται. Έχουν καταφέρει και μας έχουν κάνει πρόβατα. Ενδιαφερόμαστε για θέματα τα οποία δεν είναι σημαντικά, και τα οποία είναι δευτερευούσης σημασίας,

konstantinospalaiologos

Όπως και να έχει, η μέρα αυτή του θρήνου για τον Ελληνισμό, κάθε χρόνο θα δίνει την αφορμή σε αυτούς που αγαπούν την Ελλάδα, να θυμούνται ότι ήταν οι μόνοι που φτιάξανε μια αυτοκρατορία χιλιετή, και είναι οι μόνοι που από την αρχαία εποχή εξακολουθούν να υπάρχουν. Όλοι οι άλλοι έχουν χαθεί. Αυτό και μόνο από μόνο του κάτι λέει.

Η φάρσα με την ιστορία του πλανήτη Άρη

Κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες στο Internet, ένα e-mail το οποίο αναφέρει ότι την 27 Αυγούστου το 2009, θα έχουμε στον βραδινό ουρανό μας δύο φεγγάρια. Το ένα θα είναι η σελήνη και το άλλο θα είναι ο πλανήτης Άρης, ο οποίος όπως λέει χαρακτηριστικά στο e-mail, θα έχει σχεδόν το ίδιο μέγεθος με την σελήνη.

hubble_globe_021203_03

Παραθέτω το e-mail αυτούσιο:

Αυτό και αν γίνεται μόνο μια φορά στην ζωή μας

ΔΥΟ ΦΕΓΓΑΡΙΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ

Την 27η Αυγούστου 2009, 30 λεπτά μετά τα μεσάνυκτα, κοιτάξτε στον ουρανό.

Ο πλανήτης Αρης θα είναι πολύ λαμπερός μέσα στον ουρανό
Θα είναι το ίδιο μεγάλος όπως και το φεγγάρι παρόλο που ο πλανήτης Αρης θα είναι 34,65 εκατομμύρια μίλια μακριά από την Γή.

Προσπαθήστε λοιπόν να μην χάσετε αυτό το γεγονός

Θα το βλέπουμε με γυμνό μάτι σαν να και η γη έχει δύο φεγγάρια !!!..

Η επόμενη φορά που θα λάβει χώρα αυτό το γεγονός θα είναι το έτος 2287.

Μοιραστείτε αυτή την πληροφορία με όλους τους φίλους σας γιατί κανένας ζωντανός δεν θα μπορέσει να το δει για δεύτερη φορά…

Το συγκεκριμένο e-mail, είναι μεταφρασμένο από ένα αγγλικό e-mail, το οποίο λέει σχεδόν τα ίδια πράγματα.

Τα αγγλικό e-mail είναι το εξής:

*Two moons on 27 August*

27th Aug the Whole World is waiting for…*

Planet Mars will be the brightest in the night sky starting August.

It will look as large as the full moon to the naked eye. This will cultivate on Aug. 27 when Mars comes within 34.65M miles of earth. Be sure to watch the sky on Aug. 27 12:30 am.

It will look like the earth has 2 moons. The next time Mars may come this close is in 2287.

Share this with your friends as NO ONE ALIVE TODAY will ever see it again.

Στην πραγματικότητα, δεν είναι μια πρωτότυπη ιδέα, καθώς το συγκεκριμένο e-mail είναι μια επανακυκλοφορία από ένα αντίστοιχο που είχε κυκλοφορήσει για την 27 Αυγούστου 2003.

moonmarsdiff

Σας πληροφορώ λοιπόν, ότι το e-mail αυτό, είναι μια φάρσα, και η μόνη του δουλειά, είναι να γεμίζει με spam τα mail box μας.

Είναι φάρσα, για τους εξής λόγους:

1) Ο Άρης, δεν είναι τόσο μεγάλος όσο η Σελήνη, όταν κοιτάζουμε τον ουρανό.

2) Χρειάζεται κανείς, ένα καλό τηλεσκόπιο για να μπορέσει να δει τον Άρη σαν ένα δίσκο στον ουρανό.

3) Αν ο Άρης φαινόταν τόσο μεγάλος όσο η Σελήνη, θα είχαμε μεγάλο πρόβλημα…

Συμπέρασμα: Βγείτε έξω και απολαύστε τον νυχτερινό Αυγουστιάτικο ουρανό. Ο Άρης μπορεί να μην φαίνεται, αλλά θα μπορέσετε να χαρείτε τα υπόλοιπα, αμέτρητα, αστέρια.

Όποιος έχει όρεξη για περετέρω διάβασμα, ας ρίξει μια ματιά στις παρακάτω σελίδες:

http://science.nasa.gov/headlines/y2005/07jul_marshoax.htm

http://www.space.com/scienceastronomy/050708_mars_hoax.html

http://www.universetoday.com/2008/08/23/please-again-mars-will-not-look-as-big-as-the-full-moon/

Περί αγριότητας των αρχών

Έβλεπα χτες το βράδυ, την συνέντευξη του πατέρα Γερβάσιου στον τηλεοπτικό σταθμό του Alpha. Για όσους δεν έχουν ακούσει κάτι σχετικό, να πω ότι είναι ο ιερέας ο οποίος πήγε στον Πάσαρη στις φυλακές και τον εξομολόγησε, καθώς ο Πάσαρης δηλώνει ότι έχει μετανιώσει για όλες του τις κακές πράξεις.

pasaris

137249_b

Αυτό που μου έκανε εντύπωση, είναι ότι ο πάτερ Γερβάσιος, αναφέρει στην συνέντευξή του, ότι τον Πάσαρη τον είχανε δεμένο μόνιμα πάνω στο κρεβάτι του με αλυσίδες τον πρώτο μήνα. Μετά τον πρώτο μήνα, και μέχρι και σήμερα, τον έχουν αλυσοδεμένο χειροπόδαρα όλη την ημέρα. Άλλωστε μην ξεχνάμε τις εικόνες αμέσως μετά την σύλληψη του Πάσαρη από την Ρουμανική Αστυνομία, όπου τον περιφέρανε δεξιά κι αριστερά στους εισαγγελείς και στους δικαστές, δεμένο χειροπόδαρα με αλυσίδες.

344706_b

Αυτό που αναρωτιέμαι τώρα, είναι το τι θα γινόταν στην περίπτωση που υπήρχε κάποια αντίστοιχη περίπτωση στην Ελλάδα. Αν δηλαδή περιέφερε η Ελληνική Αστυνομία κάποιον επικίνδυνο κακοποιό μπροστά στις κάμερες, αλυσοδεμένο χειροπόδαρα, ή αν μαθαίνανε μερικοί ότι κάποιο κακοποιό, τον έχουν δεμένο με αλυσίδες στο κρεβάτι του μέσα στις φυλακές, τότε τι θα γινότανε εδώ πέρα; Πόσους διοικητές θα ξήλωναν από την θέση τους γιατί δεν θα είχε κανένας τα κότσια να υψώσει το ανάστημά του και να υποστηρίξει αυτό το γεγονός;

344784_b

Random Quote
“Ο Βασιλιάς στις κούπες είναι ο μόνος χωρίς μουστάκι.”