Just another weblog

Μηνιαία Αρχεία: Μάιος 2011

Αν τον Μανώλη τον έλεγαν Αλέξη…

Αν τον Μανώλη τον έλεγαν Αλέξη…
και δεν τον είχαν σφάξει σαν τραγί κάτι λαθρομετανάστες, αλλά τον είχε σκοτώσει ένας αστυνομικός θα είχε καεί όλη η Ελλάδα.
-Θα είχαν βγάλει πύρινους λόγους όλοι οι κουλτουριάρηδες και οι αριστεροί για την αξία της ανθρώπινης ζωής.
-Θα είχε κάνει δακρύβρεχτες εκπομπές ο τιμητής των αδικημένων Λαζόπουλος.

Φωτογραδία του Μανώλη Καντάρη

-Θα είχαμε πάθει πλύση εγκεφάλου από τις χιλιάδες ώρες τηλεοπτικών, ραδιοφωνικών εκπομπών σε ειδήσεις, talkshow και αφιερώματα (τύπου Τσίμα και Θοδωράκη) για το δυνάστη αστικό σύστημα.
-Θα είχε “αγιοποιηθεί” ο νεκρός και θα είχε “δαιμονοποιηθεί” ο δολοφόνος.
-Θα είχε αλλάξει όνομα ο δρόμος που έγινε το…
γεγονός.
-Θα είχαν κλείσει σχολεία.
-Θα είχαν πετροβοληθεί αστυνομικά τμήματα.

Τώρα, τα σκεπάζει όλα η σιωπή και όποιος τολμήσει να πει κάτι κηλιδώνεται ως ακροδεξιός και ρατσιστής. Θύματα όπως ο Μανώλης, η Αγγελική, η Παρασκευή, ο Επαμεινώνδας, αλλά και το αγέννητο παιδί της Αγγελικής έχουν την “ατυχία” να μην είχαν πεθάνει κάτω από τη σημαία της Αριστεράς. Αλλιώς Μανώλη, Αγγελική, Παρασκευή και Νώντα θα ήσασταν ήρωες, δρόμοι, πλατείες, τραγούδια, σύμβολα, συνθήματα.

Τώρα είστε απλώς ένα κεράκι στη μνήμη των ταλαίπωρων ανθρώπων που σας αγαπούσαν και που θα τους λείπετε για πάντα, τόσο πολύ.

Μαύρη κορδέλα

Αναδημοσίευση από το Epirus-Ellas. Νέα από την Ήπειρο. Άπειρος Γή.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας aρνείται τον μισθό του

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα λαμβάνει τον μισθό του ως πρωθυπουργός, μέχρι να τελειώσει η κρίση με την καταστροφή στο πυρηνικό εργοστάσιο της Fukushima.

Ανακοίνωσε επίσης ότι θα εξετάσει την ενεργειακή πολιτική της χώρας του, δίνοντας βάση σε άλλες πηγές ενέργειας, όπως την αιολική και την ηλιακή.

Ο πρωθυπουργός Naoto Kan έπαιρνε μέχρι σήμερα, τον μισθό του πρωθυπουργού, που είναι 1,636,000 yen το μήνα (περίπου 14.000€).

Πηγή: CNN.com

Οι έλληνες πολιτικοί άραγε, θα είχαν κάποια τέτοια αντίστοιχη αντίδραση, ή μήπως όχι.
Και βέβαια όχι. Έχει αποδειχτεί στο παρελθόν πάρα πολλές φορές. Γιατί καταστροφές και αναποδιές η πατρίδα μας είχε πάντα, και κανένας πολιτικός δεν είχε το σθένος να βγει μπροστά και να δώσει το καλό παράδειγμα στους υπόλοιπους συναδέλφους του, με κάποια αντίστοιχη δήλωση, και να απαρνηθεί τον μισθό του ως πολιτικός. Αλλά αυτό φαντάζει πολύ μακριά. Εδώ καλά – καλά, δεν έχει αναλάβει κανείς έστω και την ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα της χώρας μας.

Ελπίζω στο μέλλον να έχουμε τέτοιες κινήσεις και από τους δικούς μας πολιτικούς.

Μια από τις πιο πολυσύχναστες λεωφόρους στο Ισραήλ, την ώρα που ηχεί η σειρήνα εις μνήμην του ολοκαυτώματος

Στο Ισραήλ κάθε χρόνο ηχούνε οι σειρήνες, και οι πάντες μένουν ακίνητοι για δύο (2) λεπτά, εις μνήμην του ολοκαυτώματος. Η μέρα αυτή ονομάζεται «Ημέρα μνήμης του ολοκαυτώματος» (Holocaust Remembrance Day ή Yom HaShoah). Για το 2011, η μέρα αυτή ήταν την 1η Μαΐου.

Το αξιοσημείωτο στην ιστορία αυτή, είναι ότι οι πάντες στο Ισραήλ, μένουν ακίνητοι για τα δύο αυτά λεπτά, δείχνοντας έτσι το σεβασμό τους σε αυτούς που χάθηκαν. Όταν λέμε οι πάντες, κυριολεκτούμε, όπου κι αν αυτοί βρίσκονται. Για παράδειγμα στο βίντεο, θα δείτε μία από τις πιο πολυσύχναστες λεωφόρους του Ισραήλ, όπου με την ήχηση της σειρήνας, η κυκλοφορία παγώνει, όλοι βγαίνουν από τα αυτοκίνητά τους και περιμένουν όρθιοι στο δρόμο, και δεν κινείτε κανένας.

Βέβαια είναι κρίμα που οι περισσότεροι Ισραηλίτες δεν αναγνωρίζουν το ολοκαύτωμα που διέπραξαν εναντίων των Παλαιστίνιων. Πάνω από 400 χωριά σβήστηκαν από τον χάρτη, 750.000 πρόσφυγες, αμέτρητοι βιασμοί και αρπαγές περιουσιών.

Το ερώτημα τώρα είναι, στην Ελλάδα τι κάνουμε για την τιμή των νεκρών μας. Και ακόμα πιο μεγάλο ερώτημα, είναι αν γινόταν κάτι παρόμοιο εδώ, θα υπήρχε έστω και ένας Έλληνας να σταματήσει, και να μείνει ακίνητος τιμώντας έτσι τους νεκρούς μας. Ή μήπως θα ντρεπόμασταν και θα συνεχίζαμε στον δρόμο μας ανενόχλητοι; Όσοι βέβαια δεν ήμασταν σε κάποια καφετέρια απολαμβάνοντας ήρεμοι και ατάραχοι τον καφέ μας.

Random Quote
“Μαφία (MAFIA) σημαίνει: Morte Allafrancia Italia Anela, δηλαδή:
Θάνατος στη Γαλλία είναι της Ιταλίας ο πόνος!”