Just another weblog

Βαθιά θλίψη για τη δολοφονία των δύο νέων αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ.

Δεν μπορώ παρά να εκφράσω την βαθιά μου θλίψη για την δολοφονία των δύο νέων αστυνομικών που υπηρετούσαν στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ. και την 1 Μαρτίου 2011 έφυγαν από την ζωή τόσο άδικα.

Οι περισσότεροι αστυνομικοί, κάθε στιγμή, από την φύση του επαγγέλματος, βάζουν τη ζωή τους σε κίνδυνο, και μάλιστα δουλεύοντας στις πιο αντίξοες συνθήκες, με τις περισσότερες των περιπτώσεων να μην τους παρέχονται ούτε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Δυστυχώς στο συγκεκριμένο συμβάν στου Ρέντη, αποδείχτηκε αυτό με τον χειρότερο τρόπο.

Βέβαια, έχουν περάσει τόσα 24ωρα από το συμβάν, και δεν έχω δει ούτε μία πορεία να γίνεται ως ένδειξη συμπαράστασης, σε αντίθεση με ότι είχε συμβεί τον Δεκέμβριο του 2008 και τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Τότε, είχε ξεσηκωθεί όλη η Ελλάδα. Κάτι το οποίο ήταν πρωτοφανές, καθώς μόνο στην Αθήνα έχουμε συνηθίσει τις πορείες και τις κάθε είδους διαμαρτυρίες. Τώρα όμως δεν έγινε καμία πορεία και καμία διαμαρτυρία, γιατί φυσικά τα παιδιά που δολοφονήθηκαν ήταν «μπάτσοι». Έτσι δεν είναι;

Τα ΜΜΕ (Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης), έπαιξαν τον δικό τους ρόλο αυτές τις ημέρες χωρίς να παρεκκλίνουν καθόλου. Το πρώτο 24ωρο έπαιξαν το θέμα μόνο για λίγα λεπτά (το πολύ 10 λεπτά στο κάθε τηλεοπτικό δελτίο), ενώ την επόμενη μέρα, αφιέρωσαν περίπου μισή ώρα. Οι εκπομπές «σάτιρας» (βλέπε «Ράδιο Αρβύλα», «Λαζόπουλο» κλπ), δεν έπαιξαν καθόλου το θέμα, παρά μόνο λίγα δευτερόλεπτα για το τυπικό «συλλυπητήρια».


Σε αντίθεση με ότι έγινε τον Δεκέμβρη του 2008 και στον άδικο χαμό του Αλέξη Γρηγορόπουλου, όπου τα ΜΜΕ, έπαιζαν το θέμα για περισσότερο από 16 ώρες το 24ωρο, και μάλιστα για πολλές εβδομάδες. Και σταμάτησαν να το προβάλουν όταν τραυματίστηκε ο αστυνομικός Διαμαντής Μαντζούνης τον Ιανουάριο του επόμενου χρόνου. Θυμάμαι τότε, ακόμα και εκπομπές καθαρά ψυχαγωγικού χαρακτήρα, πληρώνανε απίστευτα λεφτά για τις live συνδέσεις, έτσι ώστε να αναδεικνύουν τις καταστροφές στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η εκπομπή «Γυρίσματα» του ΣΚΑΪ, όπου οι παρουσιαστές βρισκότανε στα Ιωάννινα για τις ανάγκες τις εκπομπής (για να αναδείξουν το φυσικό τοπίο της περιοχής), και αντ’ αυτού επί σειρά ημερών παρουσιάζανε τα γεγονότα στην Αθήνα, με φόντο την λίμνη των Ιωαννίνων.

Αν χτυπάγανε κανέναν αναρχικό, αλλοδαπό ή λαθρομετανάστη, θα γινότανε πάλι τα ίδια.

Ο κ. Λαζόπουλος στην εκπομπή του, πλήρωσε link για ζωντανή σύνδεση με τους 300 λαθρομετανάστες στην βίλα «Υπατία» που ζητάνε να νομιμοποιηθούν παράνομα. Και για τον θάνατο των δύο αστυνομικών ούτε λόγος. Και αμέσως μετά άρχισε τους χορούς και τα τραγούδια.

Είναι ειρωνεία εξάλλου να ακούς από τους δημοσιογράφους μία μέρα πριν από το συμβάν, να ασχολούνται με τους «μπάτσους» (όπως λέγανε) και να τους ρίχνουν όλες τις ευθύνες για την βία που χρησιμοποιούν, για την συμπεριφορά τους, για την εξουσία που έχουν και χρησιμοποιούν υποτίθεται λάθος. Ενώ από το περιστατικό στου Ρέντη, και για τις επόμενες δύο μέρες μόνο, αναφέρουν για τον χαμηλό μισθό για τις δύσκολες συνθήκες, για την αδιαφορία του κράτους κλπ.

Πολύ κρίμα για τους αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ. Είχαν την ατυχία να επιλέξουν την αστυνομία ως επάγγελμα, και την υπεράσπιση του πολίτη ως ενασχόληση. Αν έκοβαν βόλτες στα Εξάρχεια, θα χυνότανε για αυτούς πολύ μελάνι, και στις εφημερίδες, και στα περιοδικά αλλά και σε βιβλία. Θα γινότανε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές με την βιογραφία τους. Αλλά όμως ήταν άτυχοι. Ήταν αστυνομικοί. Τρεις μέρες μετά τον θάνατό τους και τους έχουμε ξεχάσει ήδη. Εξάλλου μόδα στην Ελλάδα είναι να βρίζουμε τους «μπάτσους» και να συμπαθούμε τους καταστροφείς.

Τώρα όλοι αυτοί που αγωνίζονται για τους λαθρομετανάστες, θα δώσουν τις ίδιες μάχες για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας των αστυνομικών; Δεν νομίζω. Και δεν νομίζω γιατί όπως έγραψα και πιο πάνω, είναι τις μόδας να υποστηρίζεις τους λαθρομετανάστες.

Ο κύριος Πάγκαλος δεν βγήκε με νέα του δήλωση, να αναφέρει ότι οι δύο αστυνομικοί είναι από αυτούς τους «Αντιπαραγωγικούς στρατιωτικούς και αστυνομικούς υπαλλήλους που δεν κάνουν τίποτα». Θα ήθελα να δω αν έχει την ίδια άποψη ακόμα. Και αν θέλει ας μας πει πόσοι αστυνομικοί έχουν χάσει την ζωή τους στο καθήκον και πόσοι πολιτικοί.

Δυστυχώς την χώρα μας την έχουν στα χέρια τους και την κάνουν ότι θέλουν οι πολιτικοί με τους αφισοκολλητές τους και τα ΜΜΕ. Ο Ελληνικός λαός για να το καταλάβει αυτό, θα χρειαστεί πολλά παρόμοια γεγονότα και πολλά χρόνια ακόμα, ίσως και δεκαετίες.

Δυστυχώς για τα δύο νέα αυτά παλικάρια, είναι αστυνομικοί. Και αυτός προφανώς θα είναι ο λόγος για τον οποίο η ημερομηνία θανάτου τους δεν θα πάρει επετειακό χαρακτήρα ποτέ.

Έχουμε φτάσει εδώ στην Ελλάδα, να έχουμε μετατρέψει τον αστυνομικό που ασκεί λειτούργημα, σε εξιλαστήριο θύμα. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι οι Έλληνες, ότι πίσω από την στολή του Αστυνομικού υπάρχει ένας εργαζόμενος πολίτης που έχει διαταχθεί να προστατεύσει την δημοκρατία και την ζωή και περιουσία όλων μας.

Όποτε χρειάζεται βοήθεια οποιοσδήποτε, καλεί την αστυνομία, και ο αστυνομικός που καταφθάνει, είναι πρόθυμος να βοηθήσει, όποιος και να είναι μπροστά του, ανεξαρτήτως χρώματος, πλούσιος ή φτωχός, αθώος ή ένοχος.

Και όλοι εμείς οι πολίτες, όταν τους δούμε απέναντί μας με την στολή των ΜΑΤ, τότε μας πιάνει το παράπονο. Και εκεί τα ξεχνάμε όλα και τους βλέπουμε σαν ένα σάκο του μποξ. Βλέπουμε στο πρόσωπό τους, τα πρόσωπα των πολιτικών που έχουν πάρει την απόφαση που μας πειράζει (βλέπε ΧΥΤΥ Κερατέας). Και έτσι αρχίζει η ρήψη μολότοφ, πετρών κλπ.

Θα πρέπει να καταλάβουμε, ότι οι αστυνομικοί φέρουν το πιο δύσκολο έργο. Να μπουν ανάμεσα στο οργισμένο πλήθος και στους πολιτικούς. Για να προστατέψουν και τις δύο πλευρές.

Ας κάνουμε όλοι ένα διάλλειμα από τους λαθρομετανάστες, το ΧΥΤΥ Κερατέας, τα επεισόδια των αναρχικών στο κέντρο της πρωτεύουσας, και ας αναγνωρίσουμε την προσπάθεια των αστυνομικών, που τον τελευταίο καιρό φέρουν και τον τίτλο «αντιπαραγωγικοί».

Είναι αυτοί που παίζουν την ζωή τους κορόνα γράμματα κάθε μέρα, για να εδραιώσουν το αίσθημα ασφάλειας στην χαώδη κοινωνία μας.

Τα βαθιά μου συλλυπητήρια στις δύο οικογένειες των αδικοχαμένων αστυνομικών και τις καλύτερες ευχές μου για γρήγορη ανάρρωση στους άλλους δύο τραυματίες.

Ελπίζω κάποια στιγμή, να αποκατασταθεί το επάγγελμα των Αστυνομικών στην συνείδηση των πολιτών, γιατί τους αξίζει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Random Quote
“Λέγεται ότι η ονομασία του ούζου προέρχεται από το εξής περιστατικό:
Μια Ιταλική (ή Επτανησιώτικη) εμπορική εταιρεία είχε συσκευάσει μια παρτίδα τσίπουρου εξαιρετικής ποιότητας και πολύ πλούσιου σε γλυκάνισο. Στα κιβώτια αναγράφονταν η ένδειξη "USO MASSALIA" δηλ. για χρήση στη Μασσαλία, προορισμός Μασσαλία. Αυτό έγινε "σλόγκαν" και για αρκετό καιρό σήμαινε το πολύ καλό τσίπουρο. (πω πω! Αυτό είναι... ούζο Μασσαλία!). Στο σλόγκαν γρήγορα έφυγε το "Μασσαλία" . Αρκετά αργότερα το ούζο τυποποιήθηκε σαν άλλο, ξεχωριστό ποτό.”